Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Studiespesialiserende

Ønsker du å studere på høyskole eller universitet? Da er studiespesialisering for deg. Du kan velge mellom IB, realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

Hvorfor velge studiespesialisering?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om studiespesialisering på vilbli.no

Hvorfor velge St.Olav vgs?

På St.Olav kan du velge blant mange programfag. Informasjon om fagvalg og hvilke fag som tilbys inneværende skoleår finner du på vilbli-siden til skolen.

Spesielle tilbud:

St. Olav ønsker å være en god skole for faglig motiverte elever, og vi er klare på at vi ønsker å være en skole for ungdom som har klare mål for videre utdanning, og som er bevisste på at neste trinn er studier på universitet eller høyskole.

På St. Olav vil du møte medelever som har gjort det bra i grunnskolen og som er godt motiverte for skolearbeid. Dette legger et grunnlag for stimulerende læringsmiljø.Skolen har lærere med god fagutdanning, og som inspireres av elever som er motiverte og har forventninger til undervisning med kvalitet. Fordi vi er så store på studiespesialisering, kan vi tilby et vidt fagtilbud og flere forskjellige retninger videre fra Vg1. I tillegg til å legge til rette for gode prestasjoner i fag, prøver vi å få elevene til å tenke ut over seg selv og egen bakgrunn. Skolens visjon er "Åpne dører mot verden". Denne visjonen prøver vi å leve opp til gjennom ved bl.a. å gjennomføre noen faste ekskursjoner og studieturer, drive et humanitært prosjekt i Kenya.

Første året - Vg1

Du går på skole i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 er alle fagene fellesfag, men du velger hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. Det er 30 timer i uken med undervisning i ulike fag.

vg1

Andre året - Vg2

På Vg2 har du færre fellesfag. I tillegg til fellesfagene, velger du tre ulike programfag, der minst to må være innenfor ditt programfagsområde. Du kan velge mellom realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

På Vg2 må du ha minimum ha 30 timer for å få godkjent vitnemål.

vg2

Tredje året - vg3

På Vg3 fortsetter du med to av programfagene du valgte som fordypning på Vg2. I tillegg står du fritt til å velge et tredje programfag.
Du har totalt 30 timer undervisning per uke.

vg3

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke, før du velger fag.

Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no