Hvorfor velge International Baccalaureate (IB)?

På IB er undervisningen og eksamen på engelsk. Etter to år på IB (Vg2 og Vg3) har du et IB Diploma som gir studiekompetanse i Norge og som er anerkjent som inngangsbillett til universitet og høgskoler i de aller fleste land. Du har kun seks fag å konsentrere deg om, og disse går over begge årene. Elevmiljøet er internasjonalt og spennende.

Elever i skolegården - Klikk for stort bildeAv de seks fagene er tre på Standard Level (SL) og tre på Higher Lever (HL). Du velger selv din fagkombinasjon. Les mer om dette under "IB information".

IB handler ikke bare om enkeltfag. Du får gjennom Extended Essay trening i å skrive et selvstendig forskningsarbeid, og med CAS (Creativity, Activity and Service) får du utviklet dine sosiale og kreative evner utifra dine egne interesser. Elevene får en Personal Tutor som også er CAS advisor og hjelper med plannlegging av CAS programmet.

2IB har mulighet for en studietur hvor vi besøker universiteter der vi får omvisning og foredrag av professorer og studenter. Vi utforsker også spennende sosiale og kulturelle tilbud.

Vi gjør oppmerksom på at opplæringslovens og tilhørende forskrifters bestemmelser ikke gjelder for IB-elever, men bestemmes av den internasjonale IB-organisasjonen. Dette gjelder fag- og timefordeling, eksamen og vurdering.

Hvordan søke på IB?