Skolens historie

St. Olav videregående skole ligger i Stavanger sentrum og er den største videregående skolen innenfor de allmenne og økonomiske fagene i Stavangerregionen.

Sørsiden av skolen - Klikk for stort bilde   

Skolen har en nesten 100 år gammel historie som skole innen allmenne fag, økonomi og handel.

Gjennom alle skolereformer opp gjennom tidene, har skolen fulgt med i utviklingen og endring av både navn, størrelse og fagtilbud ble en konsekvens av reformene. Skolen startet i 1921 som Stavanger handelsgymnasium

I 1960- årene hadde skolen vokst seg så stor at Stavanger handelsskole ble skilt ut som egen skole. Begge skolene holdt til i de samme bygg.

I 1976 ble alle skoler i Norge "døpt om" til videregående skoler noe som også førte til at Stavanger handelsgymnasium ble hetende St. Olav videregående skole og Stavanger handelsskole ble Ledaal videregående skole.

I 1996 ble ringen sluttet. De to skolene som en gang hadde vært en felles skole i ca 20 år, deretter to selvstendige skoler i ca 36 år, ble nå en skole innenfor studieretningen allmenne, økonomisk og administrative fag under navnet St. Olav videregående skole.

Skolen har i dag følgende utdanningsprogram:
· studiespesialisering
· International Baccalaureate

Vi har plass til ca 800 elever og kan tilby deg et godt og krevende læringsmiljø sammen med dyktige og engasjerte lærere.

Velkommen til St. Olav videregående skole!

Til toppen