Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Skolens håndtering knyttet til Koronaviruset

Her finner du overordnet informasjon om skolens håndtering av stengt skole for elevene.

Skolebygget er stengt for elever fra fredag 13. mars

Fra og med mandag 16. mars vil undervisning og læringsoppdrag bli formidlet digitalt slik at elever kan arbeide hjemmefra.

Elever som ikke har fått hentet ut læremidler fra skolebygget tar kontakt med skolens resepsjon på tlf. 51922900. Elever som ikke er i karantene kan hente bøker selv etter avtale. Elever som er i karantene må få hjelp av andre til å hente materiell etter avtale.

Smittevern

Vi følger påleggene fra helsemyndighetene når det gjelder håndtering og forebygging av smittefare. Skolen ber alle elever ta medansvar for å gjennomføre alle tiltak også i perioden med stengt skole. Vi minner særlig om viktigheten om å følge pålegg om å unngå fester og treff med mange deltakere. Folkehelseinstituttet har gode hjemmesider med oppdatert og faglig begrunnet informasjon.

Informasjon fra folkehelseinstituttet

Informasjonsfilm til barn og unge om Koronaviruset

Karantene for elever og ansatte som har vært på reise utenfor Norden

Elever og ansatte som har vært på reise utenfor Norden skal i hjemmekarantene etter hjemkomst. Alle som er i karantene skal følge og holde seg oppdatert på reglene om dette.

Informasjon om hjemmekarantene fra FHI

Opplæring for elever i perioden med stengt skolebygg

• Alle elever, skal så langt som mulig, ha undervisning med samme progresjon og forventning som i en normalsituasjon
  • Undervisningsopplegg formidles gjennom TEAMS eller it's learning. Alle må holde seg oppdatert på denne hjemmesiden og de ulike fagenes undervisningsplattformer.
  • Opplæringen følger skolens ordinære timeplan. i praksis betyr dette at eventuell sanntidskommunikasjon med blant annet videokonferanse og samtaler skjer i fagenes oppsatte tid.
  • Den løpende vurderingen i fagene gjennomføres og avklares av lærerne.
  • Skriftlig eksamen for både ST og IB er avlyst. Det er foreløpig uavklart hva som skjer med muntlig eksamen på ST og med privatisteksamen. Se informasjon fra regjeringen.
  • Elever som har spørsmål om eksamen og vitnemål m.m. kan henvende seg til rådgiverne.

Tips til hjemmeundervisning

• Skaff deg oversikt
    Hva jobber dere med i timene og hvilke plattformer er fagene på?
  • Vær effektiv
    Lever inn det du skal i tide. Det er ikke et mål å skrive så mye som mulig. Ha fokus på hva du lærer.
  • Spør om hjelp
    Det kan være vanskelig å stille spørsmål når læreren ikke er sammen med deg. Kanskje får du svar du ikke forstår. Mange lurer nok på det samme som deg. Spør igjen eller snakk med andre elever. Da kan dere lære sammen. Ikke gi deg!
  • Ha fokus
    Slå av mobilen når du skal konsentrere deg om å lese og forstå en tekst, eller jobbe med oppgaver som krever konsentrasjon. Unngå multitasking, forskning viser at det ikke funker.
  • Ha fritid
    Selv om du har fjernundervisning skal du ikke jobbe med skole døgnet rundt. Sett av tid til det du liker å gjøre, trene og å slappe av. Hold kontakt med venner og familie. Tenk positivt og ros deg selv!

Fravær i perioden med stengt skole

1. Elevene melder sykefravær til kontaktlærer.
  2. Faglærer melder til kontaktlærer dersom elever ikke deltar/ følger opp det faglige arbeidet.
  3. Kontaktlærer tar kontakt med elever der faglærer har meldt bekymring.
  4. Dersom kontaktlærer finner det nødvendig innføres meldeplikt fra elev til kontaktlærer. Meldeplikt betyr at elever sender en kort logg over dagens skolearbeid med tidsbruk til kontaktlærer.
  5. Kontaktlærer melder til trinnansvarlig avdelingsleder dersom det er elever som krever mer oppfølging.

Rådgiverne er tilgjengelige for elevene selv om skolen er stengt

Rådgiverne er tilgjengelige for kontakt via telefon, e-post eller it's learning.

Rådgivertjenesten

Informasjon fra skolehelsetjenesten til alle elever

Skolehelsetjenesten er for tiden stengt pga korona-utbruddet. Vi vet at denne tiden kan være vanskelig for mange og at noen av dere har behov for hjelp, råd eller noen å snakke med. Vi vil veldig gjerne hjelpe.

Ønsker du å snakke med noen eller spørre om noe kan du først ringe til helsesykepleier på din skole. Dersom helsesykepleier på skolen ikke svarer, kan du ringe til Helsestasjon for ungdom i Stavanger, telefon 900 93 544. Her vil du få snakke med en annen helsesykepleier som jobber med ungdom.

Det er også mulig å få hjelp og finne nyttig informasjon på:
www.alarmtelefonen.no
www.ung.no