Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Informasjon om fagvalg til Vg3

Denne informasjonen gjelder programområdene realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

• Alle elever  velge minimum to fag fra eget programområde (SSØ eller Realfag) over to år.
  • Alle elever  velge ett valgfritt programfag

Oversikt over fagene man kan velge. (PDF, 395 kB)​​​​​​​

Dersom søkningen til et fag blir for stor, vil det være fortrinnsrett for elever som har valgt SSØ-elever til fag som ligger inn under SSØ, mens realfagselever har fortrinnsrett til fag som ligger inn under Realfag. Etter det vil karaktersnitt fra Vg2 telle.

Dersom et fag får svært liten søking, vil skolen kunne avgjøre at faget ikke blir satt i gang. Elever som har valgt et slikt fag, må da ta et omvalg. Det vil bli tatt hensyn til om faget går inn i fordypningen fordi alle elever  ta to fag over to år innenfor sitt programområde for å få vitnemål.

Språk på nivå 3 gjelder som en fordypning på SSØ, og undervises gjennom nettskolen (max 10 elever, utvelgelse på karaktersnitt). Dvs. 1 time på skolen for muntlig del, resten av faget på nett.

Matematikk S2 er et realfag.

Velger du Studiespesialiserende Forskerlinjen Vg3 må du velge Matematikk R2, Kjemi 2 og Fysikk 2/ Biologi 2.

Forskerlinje

På forskerlinjen velger du fagvalget Realfag med forskerlinje og velger de tre fagene som ligger under dette valget; Matematikk R2, Kjemi 2, Fysikk 2 eller Biologi 2